جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

برودت جذبی به روشی برای تولید برودت یا سرما گفته می‌شود که به کمک گرما (تولید شده از تابش خورشید، آب گرم کارخانه‌ها، شعلهٔ مستقیم)  تولید می‌شود.

یخچال‌های نفتی از قدیمی‌ترین و متداول‌ترین تجهیزات برودت جذبی خانگی این نوع تولید سرما هستند.

استانداردهای برودت جذبی توسط ANSI/AHRI standard 560-2000 ارائه شده‌است.

چیلر جذبی

چیلرهای جذبی (Absortion chiller) از جذب کننده و مولد حرارتی (ژنراتور) بجای کمپرسور استفاده می‌گردد. عمومی‌ترین خنک‌کننده در چیلرهای جذبی سیستم برمید لیتیم (لیتیوم برماید) است. در این سیستم، در قسمت جذب کننده، بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ جذب شده و در قسمت  مولد حرارتی، آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می‌شود.

عملکرد

بخار آب در کندانسور که دارای فشار ۱/۰ اتمسفر است به حالت مایع در می‌آیدو سپس در خنک‌کننده که تحت فشار ۰۱/۰ اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می‌گردد و آب برای اینکه تبخیر گردد گرمای نهان خود رااز محیط خنک‌کننده می‌گیرد و باعث ایجاد برودت می‌گردد سپس بخار آب ایجاد شده در خنک‌کننده به جذب کننده منتقل می‌گردد و دوباره این چرخه تکرار می‌شود.

انواع چیلر جذبی

۱- چیلر جذبی تک اثره (Single effect)

که خود به سه دسته چیلرهای چیلر جذبی تک اثره با تغذیه بخار، چیلر جذبی تک اثره با تغذیه آب داغ (دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد) و تک اثره با تغذیه آب گرم (دمای زیر۱۰۰ درجه  سانتیگراد) تقسیم می‌شوند که نحوه کار آنها مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی می‌باشند.

۲- چیلر جذبی دو اثره (Double effect)

که به دو دسته چیلر جذبی دو اثره با تغذیه بخار و چیلر جذبی دو اثره با شعله مستقیم طبقه‌بندی می‌شوند. این چیلرها، جز نسل جدید چیلرهای جذبی بوده و دارای سیکل تبرید کاملتری  نسبت به چیلرهای جذبی تک اثره‌است.

مقایسه چیلرهای جذبی و چیلرهای تراکمی

ضریب عملکرد (COP) چیلرهای جذبی و چیلرهای تراکمی به شرح زیر است:

  • ضریب عملکرد چیلرهای جذبی تک اثره بین ۰٫۶ است.
  • ضریب عملکرد چیلرهای جذبی دو اثره 1.2 است.
  • ضریب عملکرد چیلرهای تراکمی بین ۲ تا ۶٫۱ است.

برچسب ها

اشتراک گذاری مطلب

به سادگی در خبرنامه ما عضو شوید



    دیدگاهتان را بنویسید

    Related Post