جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

 سیستم اعلام حریق

آشنائی با سیستمهای اعلام حریق امروزه از سیستم ها ی اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارتهای ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود. برای تشخیص حریق از اثرات سه گانه آن یعنی دود و حرارت و شعله استفاده می شود. به طور کلی سیستم های اعلام حریق در دو نوع عادی و هوشمند ساخته شده اند. درسیستمهاي عادی مکانی را که از نظر حریق می خواهیم حفاظت کنیم به مناطق مشخص تقسیم میکنیم تا در صورت بروزحریق بتوان محل حریق را سریعترو راحت تر تشخیص داد . به هر کدام از این مناطق یک زون ( Zone ) گفته می شود.
این عمل در سیستم ها ی هوشمند نیز انجام می پذیرد ولی مزیتی که این سیستم ها نسبت به سیستم ها ی عادی دارند این است که این سیستم ها دارای اجزای قابل آدرس دهی هستند و علاوه براینکه می توان زونی را که در آن حریق اتفاق افتاده است تشخیص داد بلکه می توان دقیقا عنصری را که حریق را تشخیص داده معین کرد و محل دقیق حریق را مشخص نمود و خبردهنده ها یی را که مربوط به آن محل می باشد فعال نمود . اجزای سیستم اعلام حریق به سه قسمت اصلي تقسیم می شوند :
• تجهیزات تشخیص حریق ( دتکتورها )
• تجهیزات اعلام حریق ( فلاشرها ، آژیرها و … )
• مرکز کنترل یا پانل مرکزی که وظیفه ارتباط بین دتکتورها و وسایل اعلام حریق را به عهده دارد.
تجهیزات جانبی دیگری نیز برای تکمیل و قدرتمند نمودن سیستم اعلام حریق به کار می روند.

تجهیزات تشخیص حریق ( دتکتورها )
دتکتورها وسایل الکترونیکی هستند که در شکل ها و طرح ها ی مختلف و معمولا به رنگ سفید توسط کارخانه های سازنده ارائه می شوند و در محلهای مناسب ساختمان مانند آشپزخانه – موتورخانه – اتاق بایگانی – راهروها – اتاق ها منزل – اتاق ها ی کنفرانس به صورت سقفی یا دیواری روی پایه های مخصوص نصب می شوند و وظیفه آنها تشخیص حریق و اعلام آن به مرکز کنترل میباشد. تغذیه دتکتورها معمولا با ولتاژ 24 ولت DC صورت می گیرد ولی دتکتورها یی وجود دارند که از ولتاژ های 12 و 48 ولت DC و یا AC 220 ولت تغذیه می شوند. جریان عبوری از آن ها در حالت عادی چند ده میلی آمپر است و در مواقع بروز حریق افزایش می یابد. بسته به اینکه دتکتورها از کدام اثر آتش برای تشخیص استفاده می کند در انواع گوناگونی به صورت زیر ساخته می شوند :
1- دتکتور دودی 2- دتکتور حرارتی 3- دتکتور شعله ای

تجهیزات اعلام كننده حریق
برای آگاه کردن ساکنین ساختمان از بروز حریق از وسایل سمعی و بصری خاص سیستم های اعلام حریق استفاده می شوند که به سه گروه تقسیم می گردند:
1- آژیر ( Sounder ) یا زنگ ( Bell )
2- چراغ ها ی نشانگر ( (Flasher
3- شستی ها ی اعلام حریق ( Manual Call Point ) ( MCP )
کابل کشی سیستم اعلام حريق
نصب و استقرار تجهیزات سیستم اعلام حریق طبق استاندارد BS 5839 و کابل کشی طبق استاندارد BS 6207 انجام می گیرد . به طور کلی می توان سیم ها ی مدار اعلام حریق را به دو گروه تقسیم کرد و با توجه به خصوصیات هر گروه کابل مناسب باآن را به کار برد :

گروه1 :کابلهایی که بعد ازآشکارشدن حریق استفاده نمی شود مانندکابل ها ی دتکتورها وشستی ها
گروه 2 : کابلهایی که بعد ازکشف حریق استفاده میشوند مانندکابلهاي منبع تغذیه وآژیرها و چراغها
در حالت كلي می توان برای هر دو گروه کابل 5/1 میلی متر مربع با روپوش و عایق پروتودور به کار برد ولی در مکان ها ییکه امکان ضربه یا ساییدگی و جویده شدن توسط حیوانات وجود دارد باید کابل ها را حفاظت مکانیکی کرد. می توان در مورد سیم ها ی آژیرها و چراغ ها برای حفاظت آنها را داخل دیوار زیر حداقل 12 میلی متر گچ به صورت توکار گذاشت . کابلها ي سیستم اعلام حریق باید جدا از سایر کابل ها سیم کشی شوند . تست کابل ها توسط اهم متر انجام می شود و در صورت استفاده از مگا اهم سنج باید تمام تجهیزات اعم از دتکتور – آژیر – پانل کنترل و … را از مدار باز کرد تا ولتاژ تست بالابه آنها آسیب نرساند . هنگام کابل کشی نباید از مسیر زون ها انشعاب گرفت . همچنین نباید از آژیر ها هم انشعاب گرفت . کابل کشی سیستم ها ی عادی به صورت رادیال یا خطی و کابل کشی سیستم ها ی هوشمند به صورت حلقوی انجام می گیرد . در انتهای مسیر زون ها همیشه یک مقاومت موازی با خط که مقدارآن معمولا 7/4 یا 8/6 کیلو اهم است متصل می کنند یا از واحد انتهای خط AEOL استفاده می نمایند .

 

 

حراست فیزیکی در مراکز داده را می توان در حوزه های زیر بررسی کرد:

4.کنترل تاسیسات برودت
5.دزدگیر و سیستم های اطلاع رسان
6.کنترل و مانیتورینگ

  1. کنترل تردد و دسترسی
  2. اعلان و اطفاء حریق
  3. دوربین های مدار بسته

در ادامه توضیحاتی در خصوص هریک از این موارد به منظور حراست فیزیکی مراکز داده ارائه می­شود.

1. کنترل تردد و دسترسی
سیستم ها کنترل تردد و دسترسی را می توان در چند سطح طبقه بندی نمود که در ادامه به معرفی آنها پرداخته می¬شود.
– کنترل ورود و خروج به مرکزداده: استفاده از سیستم هایAccess control برای کنترل ورود و خروج به کل مرکزداده و دادن سطح دسترسی به افراد برای عبور و مرور در محدوده مجاز بر مبنای سیستمهای رمزی، مغناطیسی، اثر انگشت و یا تلفیقی از این سیستمها
– کنترل ورود و خروج به یک ناحیه خاص: استفاده از سیستم MANTRAP این سیتسم یک اتاق دو درب است که می تواند در ورودی اتاق های مهم قرار می گیرد تا از ورود افراد غیر مجاز به اتاق جلوگیری نماید. کار کرد سیستم بدین صورت است که در بین دو درب فقط جای یکنفر می باشد و فرد اول وارد درب اول می شود و باید درب را ببند و بعد درب دوم باز می شود تا فرد از آن عبور کند تا به آن اتاق حساس برسد.
می توان در ورودی اتاق مرکز داده بحای استفاده MANTRAP، از اتاقک تمیز به هنگام ورود و خروج استفاده کرد.
– کنترل دسترسی به رک های مرکز داده: استفاده از سیستم مدیریت رکها قابلیت کنترل دسترسی افراد به یک رک خاص را در مرکز داده فراهم می سازد. این سیتسم بر روی رک¬های مهم نصب می¬گردد و سطح دسترسی به رک را برای افراد مختلف مدیریت می¬نماید.
– تشخیص حضور افراد در مرکز داده: می تواند با استفاده از سنسورهای آشکار ساز حرکت انسان و یا حضور انسان در محل در سیستم های مانیتورینگ و دزدگیر استفاده نمود.

کلیه امکانات این بخش در صورت نیاز قابلیت اتصال به سیستم های دزدگیر و مانیتورینگ را دارا است.

 

2. اعلان و اطفاء حریق
استفاده از سیستم های اعلان و اطفاء برای حفظ ایمنی در برابر خطرات ناشی از آتش سوزی و انتشار گازهای مسموم کننده و اشتعال زا در در مرکز داده لازم و ضروری است.
نکته مهم در خصوص این سیستم ها مانیتورینگ به لحظه، اطلاع رسانی های به موقع و قابلیت تشخیص محل دقیق وقوع حادثه است. امکان اتصال به سیستم های اطلاع رسانی و مانیتورینگ باید از قابلیت های سیستم های مورد استفاده باشد.

 

3. دوربین مدار بسته
استفاده از سیستم های دوربین مدار بسته CCTV در مراکز داده برای مشاهده مناطق مختلف مرکزداده از زوایای مختلف بسیار اهمیت دارد. نظارت بردوربین ها باید از طریق بستر شبکه امکان پذیر باشد و بتوان از آن در سیستم مانیتورینگ استفاده کرد.

 

4. کنترل تاسیسات حرارتی و برودتی 

کنترل دما و رطوبت در مراکز داده به جهت نگهداری تجهیزات شبکه بسیار اهمیت دارد و بعضا جبران خسارت ناشی از سهل انگاری در این مورد می تواند جبران ناپذیر باشد.
تجهیزات مورد نیاز کنترل تاسیسات برودتی در مراکز داده به شرح زیر می باشد:
– کمپرسورها
– اواپراتورها
– فن ها
– کولر ها
المان های کنترلی برای هریک از موارد فوق عبارتند از : دمای هوای گرم و سرد قبل و بعد از اواپراتور، میزان رطوبت هوا، فشار قبل و بعد از کمپرسور و…
نوع سیستم بروردتی و نقاط تماس و خنک سازی رک های مرکز داده بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه شود.
کلیه تاسیسات باید از طریق نرم افزار کنترل و مانیتورینگ در دسترس باشند.

 

5. دزدگیر و سیستم های اطلاع رسانی
نصب سیستم های دزدگیر و اطلاع رسانی در مرکز داده به جهت عدم ورود افراد متفرقه بسیار مهم می باشد. این سیستم ها قابلیت اتصال به دیگر تجهیزات معرفی شده برای حراست مرکز داده را دارد و در صورت بروز دسترسی غیر مجاز به مرکز با استفاده از سیستم های اطلاع رسانی مختلف مسئولین مربوطه را مطلع می سازد. آژیر، تماس تلفنی خودکار با مراکز مربوطه و اعلام آلارم از طریق سامانه مانیتورینگ مرکز داده از انواع اطلاع رسانی در این سیستم است.

 

6. کنترل و مانیتورینگ

کنترل و مانیتورینگ کلیه تجهیزات حفاظتی در مرکز داده به عهده یک سیستم کنترل و مانیتورینگ مرکزی قرار خواهد گرفت تا به صورت متمرکز بتوان اقدام به مانیتورینگ و کنترل پرداخت و اقدامات پیشگیرانه را در حفاظت از مرکز داده را انجام داد.
اطلاعاتی که باید سیستم مرکزی کنترل و مانیتورینگ آنها را بر عهده بگیرد عبارتند از:
– اطلاعات الکتریکال تجهیزات مرکز داده اعم از جریان، ولتاژ الکتریکی و توان اکتیو، توان راکتیو، توان ظاهری، ضریب قدرت، کنترل توالی فاز و فرکانس
– اطلاعات تاسیساتی شامل دما، رطوبت و فشار
– اطلاعات مکانیکال تجهیزات مرکز داده؛ بعضی از تجهیزات نیاز به تعمیرات دوره ای دارند و باید بعد از یک بازه زمانی کنترل شوند . کارکرد مکانیکی بعضی از تجهیزات قابل مانیتور کردن می باشد. برای اینکه از وضعیت دستگاه ها مطلع شویم باید آنها در سیستم مرکزی مانیتور کرد و صورت نیاز به تعمیر به موقع به انها رسیدگی کرد.
وضعیت کلیه تجهیزات مرکز داده قابل کنترل و مانیتور کردن است. بخشی از این تجهیزات عبارتند از:
– UPS
– ژنراتور
– سیستم های کنترل تردد، حضور و دسترسی به مرکزداده
– اعلان و اطفاء حریق
– دزدگیر
– تاسیسات برودتی
– دوربین های مدار بسته
– تجهیزات شبکه و مرکز داده
– روشنایی ها
این سامانه قابلیت نمایش المان ها بروری نقشه را داراست، می تواند مطابق برنامه زمانبندی شده مجموعه ای از فعالیت های تعریف شده را انجام دهد. مدیریت آلارم ها و تصمیم گیری براساس یک عدد مرجع برای کنترل تجهیزات از دیگر ویژگی های این سیستم می باشد.

 

مزایای سیستم مانیتورینگ فراسام

• ﻧﺼﺐ و راه اﻧﺪازي آﺳﺎن‬
• ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺑﺮﻗﺮاري ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ اﻧﻮاع ﺳﻨﺴﻮرﻫﺎي ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ‬
• ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﻣﺎﻧﻴﺘﻮرﻳﻨﮓ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ درﺟﻪ دﻣﺎ، رﻃﻮﺑﺖ، دود، ﺗﺮدد، ﻧﻢ و..
• اﻣﻜﺎن ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻣﺤﺪوده ﻣﺠﺎز درﺟﻪ دﻣﺎ و رﻃﻮﺑﺖ‬
• ارﺳﺎل اﻧﻮاع اﺧﻄﺎر درﺻﻮرت ﺑﺮوز ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻧﺎﻣﻄﻠﻮب‬
• اراﺋﻪ اﻧﻮاع ﮔﺰارش ﻫﺎي ﻻزم ﺑﺮاي ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ‬
• اراﺋﻪ داﺷﺒﻮرد ﻣﺎﻧﻴﺘﻮرﻳﻨﮓ ﺟﻬﺖ ﻧﻤﺎﻳﺶ وﺿﻌﻴﺖ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت زﻧﺪه‬
• ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻧﻲ از روش ﻣﺎﻧﻴﺘﻮرﻳﻨﮓ ﻏﻴﺮ ﻣﺘﻤﺮﻛﺰ، در زﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺤﻞ ﻧﺼﺐ ﺳﻨﺴﻮرﻫﺎ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ‬ ﺟﻐﺮاﻓﻴﺎﺋﻲ دور از ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ‬‬
• ﺗﺤﺖ وب و اﻣﻜﺎن دﺳﺘﺮﺳﻲ آﺳﺎن ‬
• اﻣﻜﺎن ﻣﺸﺎﻫﺪه وﺿﻌﻴﺖ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺧﺎرج از ﻣﺤﻞ ﻛﺎر‬
• اﻣﻜﺎن راه اﻧﺪازي ﺧﻮدﻛﺎر ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻫﺎي ﺗﻬﻮﻳﻪ ﻣﻄﺒﻮع ﭘﺸﺘﻴﺒﺎن و ﻳﺎ ﻓﻦ ﻫﺎي اﺿﻄﺮاري‬ در ﻣﻮاﻗﻊ ﺑﺮوز ﻣﺸﻜﻞ‬‬
• اﻣﻜﺎن ﺧﺎﻣﻮش ﻛﺮدن ﺳﺮورﻫﺎ درﺻﻮرت ﺗﺪاوم ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻧﺎ ﻣﻨﺎﺳﺐ

 

مزایای سنسورهای فراسام

حسگر های دما و رطوبت:

• قابلیت اندازه گیری دما از 55- تا 120+ درجه سانتیگراد با سنسور های کالیبره شده .
• قابلیت اندازه گیری رطوبت از 0% تا 100%
• طول سیم هر یک از حسگر ها 5 متر و با قابلیت افزایش تا 30 متر .
• نحوه اتصال حسگر از طریق كانكتور.
• دارای 2 ورودی برای اتصال سنسورهای شرایط محیطی

صفحه نمایشگر:
• دارای نمایشگر LCD تمام رنگی TFT
• نمایش تمامی سنسورها

منبع تغذیه:
• قابلیت تغذیه از طریق سوئیچ POE و یا با آداپتور
• مصرف برق : حداکثر 1.5 وات

اتصال شبکه:
• دارای پورت RJ-45(100 BASE-T)
• قابل اتصال به صورت مستقیم به شبکه Ethernet.

پروتکل ارتباطی:
• پشتیبانی از پروتکل SNMP.
• قابل دسترسی از طریق آدرس IP در شبکه (TCP/IP).
• محافظت با رمز عبور

گارانتی:
• دارای یکسال گارانتی تعویض
• 10 سال خدمات پس از فروش
• اقدام به بیمه مجموعه تحت پوشش سامانه های این گروه ، در صورت درخواست مشتریان توسط شرکت های معتبر بیمه ای با انجام کارشناسی

از دیگر مزایای مهم سیستم یکپارچه کنترل و مانیتورینگ فراسام می توان به موارد زیر اشاره نمود :

1- طراحی سخت افزاری و نرم افزاری کاملا بومی
2- قابلیت طراحی و ساخت سخت افزار با توجه به خواسته های کارفرما به هر شکل ، اندازه و تعداد سنسورهای مورد درخواست کارفرما
3- گارانتی و خدمات پس از فروش
4- تنظیمات سریع و آسان سنسورها بوسیله مرورگر اینترنت
5- قابلیت شبکه کردن سنسورها توسط بردهای میانجی و انتقال آنها به برد اصلی از طریق شبکه RS485 برای ارسال اطلاعات بر روی وب
6- قابلیت کنترل سیستمهای سرمایشی ، گرمایشی و کنترل و مانیتورینگ آنها از طریق وب
7- کنترل روشنایی اتاق های سرور از طریق وب و موبایل

برای دریافت اطلاعات بیشتر و سفارش این دستگاه دانش بنیان با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری مطلب

به سادگی در خبرنامه ما عضو شوید



    دیدگاهتان را بنویسید

    Related Post